RUKKI JA SEN TOIMINTA

Jotain kummallista on suomalaisessa lampaanvillan hinnoittelussa. Tilasin Brittein saarilta suomalaista lampaanvillaa pestynä ja karstattuna. Kehräämisharrastustani varten. Rahteineen se maksoi vain kolmasosan siitä, mitä se maksaa naapurilampolassa.

On myös selvinnyt, että suomalaiset lampurit lähettävät villansa jatkojalostukseen Britanniaan ja sieltä se palautuu myytäväksi Suomessa.

Suomessa lampaanvilla on lähinnä ongelmajätettä. sitä haudataan maahan ja yritetään polttaa (palaa huonosti). Miksi siitä ei tehdä kansainvälistä arktisen villan hittituotetta? Ja kuinka on mahdollista, että australialaista villalnkaa saa ostaa Suomesta halvemmalla kuin itse villaa. Missä se on kehrätty langaksi. Homma haisee!

Alla ruskeasta topsista karstaamaani villaa. Olen sekoittanut mukaan 20% koirani karvaa. Karvanlähtö on pari kertaa vuodessa melkoista!

PÄIVITYS 20.05. 2021

VARHAISESSA SUOMESSAMME SAATETTIIN TALOSTA LÄHTIESSÄ TOIVOTTAA: -" PITKIÄ PELLAVIA!"

Nyt kun olen harrastanut työskentelyä rukin kanssa, ymmärrä asian hyvin. Lyhyiden kuitujen kehräys on vaikeaa.

PÄIVITYS 14.03.2021

Olen pitkään kerännyt ison koirani karvaa karvanlähdön yhteydessä. Tavoitteena on saada siitä talvipipo. Tuusulassa järjestettiin kehruukurssi. Olin kolme päivää mukana kunnostamani perinnerukin kanssa. Nyt saan jo jonkinlaista karvaa lampaanvillasta. Taitoa vaativa laji. Talven mittaan onnistun kehräämään myös koirankarvaa.

6000 silmukkaa myöhemmin shaali on valmis. Muusalleni. Materiaali: 30% koiraa, loppu lammasta. Itse kehrätty perinnerukilla. Elämäni toinen neuletyö. Opettelen.

Soljen tein pronssista. Patinoin salmiakilla.

ATMA-KOIRA on sitä mieltä, että neulominen saa riittää, lenkille vain ja pian!

Ensimmäinen neulomani vaate. Kehräämääni lankaa, jossa on 30% oman koiran karvaa. Sitä tulee pari kertaa vuodessa muutama muovikassillinen.

Ainoa koira, jonka tiedän, jolla on omasta karvasta kehrätty pipo! Aliisa neuloi ja suunnitteli. Lämmin tuli.


ALIISA NEULOI KEHRÄÄMÄSTÄNI KOIRANKARVASTA. HIUKAN LAMMASTA MUKANA. Oikeaa kierrätystä?

Naapuruston lampolasta sain ostaa valmiiksi karstattua ja pestyä oolanninlampaan villaa. Sekoitin 30% koiranvillaa mukaan.


Tässä ensimmäinen neuleharjoitukseni. 65 vuotta sitten yritin tehdä pannulapun. Tämä on kehräämästäni langasta, jossa on 30% oman koiran karvaa.

KOIRANKARAVAN KEHRÄYS ON VAATIVA LAJI. LANOLIINI PUUTTUU. Tutkin asiaa.

OPETTAJAN NÄYTTEITÄ. MUKANA KASVIVÄRJÄTTYJÄ.