ESPERANTO -parempi kuin 6G!

Esperantosta olen kuullut jo lapsuudessani. Isäni sanoi 60 -luvulla, että se olisi hyvä kieli kansainväliseen kommunikointiin. Myöhemmin olen tavannut maamme ja ylipäänsä maailman eturivin esprantistoja ja opiskellut kieltä jonkin verran sekä todennut isäni olleen oikeassa. Seuraavassa hiukan esperantosta. Tarkemmin voitte katsoa vaikkapa Suomen Esperantoliiton sivuilta ESPERANTO.FI


Esperanto-Asocio de Finnlando (EAF) estas interligilo de finnlandaj esperantistoj, informas pri la internacia lingvo kaj ĝia kulturo kaj antaŭenigas ĝian uzadon.

TARKEMMIN KIELESTÄ: www.esperanto.fi

JOITAKIN AJATUKSIANI ESPERANTOSTA.

"KIA LA SEMO, TIA LA FRUKTO" ("Millainen siemen, sellainen hedelmä")

Esperanto kielenä ja työkaluna on antanut minulle paljon. Tämän kielen ansiosta minulla on ystäviä eri puolella maailmaa.

Olen myös vieraillut Japanissa maailmanliiton kongressissa ja havainnut, että vaikka paikalla oli väkeä 70 maasta, tulkkeja ei juurikaan ollut. Kieli toimii!

Esperantoksi saa maailmankirjallisuutta ja voit keskustella niin tieteistä kuin taiteistakin esperantoksi. Enempää ylistämättä, katso hakusanalla nettiin tai katso ylläolevaa linkkiä.

Esperanton kielioppi on täysin säännänmukainen ja kieli lausutaan, kuten kirjoitetaankin.

Mukavan kuvan kielen ns. taulukkosanoista ja niiden säännöllisyydestä saat seuraavasta kuvasta:

KREIVITÄR -SATUNI KÄÄNSI ESPERANTOKSI RAITA "SALIKO" PYHÄLÄ. Teos julkaistiin myös pistekirjoituksella näkövammaisille esperantisteille. Teoksia on vielä vapaana viisi kappaletta.