MUUTOKSIA, LISÄYKSIÄ...

04.01. 2023 Suunnittelupalaveri: aiheena yhteisnäyttelymme Metsokirjastossa Tampereella. Ajankohta maalis -huhtukuun vaihde. Kolme viikkoa. Myöhemmin tarkemmin. Tutustuminen Sara Hilden´ nin museoon. Jälleen hienot näyttelyt. Niistä saa uskomattomasti uutta energiaa!

3.12.2022 Tein sarjan myytäviä postikortteja näyttelykyvistani. Katso kohtaan "NÄYTTELYJÄ".


21.11.2022 Lisäsin joitakin kuvia osioon "NÄYTTELYJÄ"

16.11.2022. KARBUJO -SATUTRILOGIA ON VALMIS. Päätin tänään 25 vuoden työrupeaman. Kuvapankki täydennetään myöhemmin tarpeen vaatiessa. Näyttelytoiminta sadun tiimoilla jatkuu. Äänisatuna voitte kuunnella satuni valikosta "KARBUJO -SATU IHMISILLE". Kiitos!

15.11.2022 Lisäsin videoita ja Karbujo -sadun äänitteet. Äänikirja päätti samalla 25 -vuotisen ajanjakson satuni parissa.


14.11.2022 LISÄSIN MATKAKIRJAKUVIA SAMPON PÄIVÄKIRJASTA

11.11.2022 LISÄSIN KARBUJO -SADUN ÄÄNIKIRJAOSUUDEN. SADUN ALKUA VOIT KUUNNELLA JO NYT!

09.11.2022

Minut löytää myös FACEBOOKISTA nimelläni. Tule mukaan ystäväksi.

Terveisin

Markku

P.S.

Luen Karbujo -satuani äänikirjaksi. Oletko kiinnostunut? Kirjoita. Osoite INFOssa.


01.11. 2022

Olen nyt 25 vuotta tutkinut tieteen ja taiteen mysteerioita ja päättänyt paneutua muutamien mestarillisten töiden syvimpään olemukseen. Työstän aiheista omia versioitani.
Ensimmäisenä tutustun italialaiseen raikulipoikaan (rälläsi, huorasi, tappoi ja sai tuomioita ja karkoituksen), joka kaiken keskellä maalasi jumalallisia töitä.
Erityisesti mielessäni on vuosia väikkynyt hänen mestarillinen maalauksensa hedelmäkorista. Olen koittanut mielessäni selvittää, että mikä tekee tuosta työstä niin ajattoman ja häikäisevän. Onko se sommittelu (kultainen leikkaus), värit, aihe, toteutus, vai kaikki tämä yhdessä.

Siispä toimeksi. Ostin Bulgariasta punoskorin, marketista hedelmiä: Espanaja, Etelä-Amerikka, Afrikka ja kotosuomi. Asettelin valoja, kokeilin kamerallani syvätarkkuuksia ja vaihdoin taustoja. No, ymmärrettävästi en päässyt lähellekkään maestron kädenjälkeä. Jotain kumminkin.

Tietokirjat kertovat miehestä mm. seuraavaa:
Caravaggio oli italialainen taidemaalari barokin ajalta. Hän maalasi dramaattisia, isokokoisia töitä pyhimyksistä ja muista uskonnollisista aiheista. Hänen tummasävyisissä töissään on erityisen mestarillista valon ja varjon käyttö chiaroscurolla sekä ihmisen ihon ja lihaksiston kuvaaminen. Syntyi: 29. syyskuuta 1571, Milano, Kuoli: 18. heinäkuuta 1610, Italia. Suuntaukset: Renessanssi, barokki.

Tässä on työni. Vedostin sen museokestävälle happovapaalle kartongille A3 -kokoon.

HALUAISITKO JONKUN NÄISTÄ ASETELMAKUVISTA? TEEN SINULLE KORKEALUOKKAISEN SIGNEERATUN VEDOKSEN A3 -KOKOON. Kirjoita minulle. Osoite INFOssa.

Vanitas-maalaukset (lat. turhuus) ovat asetelmamaalauksia, jotka aiheillaan muistuttavat ihmisen kuolevaisuudesta, elämän lyhyydestä ja maallisen rikkauden katoavaisuudesta. Tämä maalaustyyppi oli yleinen erityisesti Alankomaissa 1600-luvulla. Se saavutti itsenäisen aseman 1550-luvulle mennessä, ja kukoistus jatkui noin 1650-luvulle.

Näissä maalauksissa käytettiin usein esineitä pääkalloa, kelloa, tiimalasia, kynttilää tai turhuuden kuvina pelikortteja.

Seuraavassa oma versoni aiheesta (24.10. 2022). Teos on saatavana samoin kuin ylläolevakin. Kiinnostuitko? Kirjoita minulle!


Rakkauskirjeen sinettilakan ostin Porvoon Teknilliseltä tehtaalta takavuosina. Tehdas oli silloin jo museoitu. Sitä esitteli tehtaan perustajan poika. Silmälasikehykset tein selluloosa-asetaatista. Optikko laittoi linssit. Mustekynäsetti on tehty puhdetyönä korsussa asemasodan aikana.

Tilikirjan tähän kuvaan ostin nettiantikvariaatista. Kyseessä Pornaisten Nuorisoseuran tilit, jotka alkavat vuodesta 1914. Mukana oli seuran säännöt, jossa painotetaan kristillisiä arvoja ja isänmaallisuutta. Kilpi on National -kassakoneen kassakilpi, jotka koneista ylseensä poistettiin, koska ne olivat asiakkaan ja myyjän katsekontaktin välissä. Kilpi on pronssivalua ja niitä sulateltiin muuhun käyttöön sotien jälkeen. Mustekuivuri on tehty puhdetyönä korsussa asemasodan aikana.