16.09. 2022

Tänään esivalmistelen näyttelyäni Hämeenlinnan pääkirjaston hienoon galleriaan.

Näyttely tulee käsittämään Karbujon (mielikuvitusmaani) historiaa ja kulttuuria, Näyttely on avoinna vain yhden viikon ja alkaa 26. päivä tätä kuuta. Olen paikalla keromassa tarinaa Karbujosta keskiviikkona 28. päivä kello 18.00. Tervetuloa.

LUINPA PITKÄSTÄ AIKAA KIEHTOVAN KIRJAJÄRKÄLEEN (800 sivua). Murakami on fantastinen. Jokaisen taiteilijan olisi teos luettava! Parempi, kun en kehu enempää. Olen jotenkin järkyttynyt teoksesta!

04.08.2022

Näyttelyn taustamateriaalin rakentamista. Seuraavat näyttelyt: Hämeenlinna syksyllä ja Tampere keväällä. Jos tunnet mielenkiintoa kuviani kohtaan, katso valikosta "NÄYTTELYKUVIA".

SHAKKILAUTAA en ole ennen tehnyt. Nyt sekin on kokeiltu. Sahasin lehtisahalla palikat vanerista, liimasin alustavaneriin, täytin raot. Värjäsin joka toisen neliön ja reunalistoihin hiukan kultaista patinaa. Pelaamaan vaan (osaan perussiirrot ja yhden aloituksen). Ilokseni pienet pojat, joille perustan olen opettanut, voittavat minut miltei joka kerta!

19.07.22

Valmistautumista syksyn näyttelyyn: kuvien analysointia, näyttelykokonaisuuden luomista.


11.07.22

Saaren Kansanpuistossa oli tosi upea tapahtuma: musiikkia, taidetta... Koko päivän soi! Kiitos järjestäjille ja yleisölle. Ilokseni minunkin työni saivat huomiota kiitettävällä tavalla. Forssan lehti teki sunnuntainumeroonsa asiasta hienon jutun!


05.07.22

Tammelassa Saaren kansanpuistossa 9. päivä iso kansanmusiikkijuhla. Vien sinne näytille joitakin teoksiani. Mukaan menee myös takavuosien totemeja. Materiaali: Tervaleppä.

TOIVON KAIKILLE LÄHIMMÄISILLENI HYVÄÄ JA TURVALLISTA (RAITISTA) JUHANNUSTA 2022!


16.06. -22 Vaeltelua kirpputorilla. Yksi löytö. Maksoi yhden euron. Yksi mielenkiintoinen artikkeli. Minun ikäistä lukemista. Kohtuullisen hintaista.

13.06. 2022

TÄNÄÄÄN SYNTYI KAKSI UUTTA TIRPUSTA (Hopea 925, Pituus 65mm.)

10.06.22

SATUKUVANÄYTTELYN KUVIEN VALITSEMINEN JA VIIMEISTELY. Näyttelyt syksyllä ja keväällä.

JOKAKEVÄINEN YRITYS TEHDÄ PAJUKOPPA. Kivaa ja pajuparkki puree ihoa! Linnut laulaa ja luonto tuoksuu hyvältä.

Pitkästä aikaa jousiammuntaa. Jotta vanhan samurailajin opettelu ei täysin unohtuisi.

Haluan valaa hedelmämaljan. Sitä varten tarvitsen muotin, jonka sisälle tulee kuvan osoittama keerna. Keernan pohja on puuta, sitten savikerros, pasta ja aina välillä hionta. Lopuksi maalaus, kiillotus ja muotinotto silikoniin. Vasta sitten lopullinen maljan sisusta, eli keernakappale. Maljan ulkomuotomuotin valoin saven ja kipsin avulla.

Onneksi virpojat tulivat juuri sopivasti avuksi!

06.04.2022

Tässä yksi piirros satuuni, joka kertoo Karbujosta, Hiilimaasta. Osaa kuvista tulen käyttämään myös näyttelyissäni.


Olen nyt kuvittanut ja kirjoittanut Karbujo -satukokonaisuuttani 25 vuoden ajan. Olen siitä julkaissut osia eri medioissa. Sitä on myös käännetty saksaksi, englanniksi, esperantoksi ja printattu kirjaksi pistekirjoituksella esperantoksi.

Nyt sen oikovedos kuvineen lähti vedostettavaksi suomeksi liimaselkäiseen kirjamuotoon (lähes 300 sivua, värikuvat). Tulen julkaisemaan sitä muutaman kappaleen painoksina ja esittelemään mm. näyttelyissäni, jotka koostuvat satuni kuvista. Mikäli olet kiinnostunut aiheesta, yhteystietoni ovat valikon -INFO -osuudessa.

Mollerin Pekka ilahdutti kivalla kuvalla. Mies harrastaa moista tekniikkaa enemmänkin. Kiitos Pekka!

Mukava tilaisuus Hämeenlinnan kirjastolla. Mukana jokunen kymmenen ihmistä, osa esitti tekstejään. Itse esitin pari sivua Karbujo -teoksestani.

AJANKOHTAISTA

17. maalis. 2022

Tuli katsottua hieno näyttely Hilde´nin taidemuseossa Näsinneulan juurella. Menee parhaillaan.

PÄIVITYS 15. maaliskuuta 2022

Olen nyt seikkaillut 25 vuotta satumaassani Karbujossa. Ensimmäiset satukuvani ovat siis 1/4 vuosisadan takaa. On korkea aika päättää satu. Tarinastani puuttui vielä yksi kuva. Se on tässä:

Luinpa hienon teoksen. Fiktio, jossa tosipohja. Minna C. Kirjan kirjoittaja Minna Rytisalo on tehnyt herkkää ja hienovaraista tekstiä, jossa on väkevä maku. Jokaisen naisen, joka on hiukankin epävarma itsestänn, pitäisi lukea tämä kirja. Niin, ja jokaisen itsestään itsevarman miehen. Onneksi olkoon, Minna Rytisalo, teit hienon opuksen!

Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä

04.03.2022

Ison Karbujo -satuni välivaiheita olen julkaissut eri tavoin ja eri medioissa. Satua on kuitenkin raakatekstinä jokunen sata sivua. Nyt olen saanut pääpiirteissään valmiiksi sadun lähtökohdat, joten voin keskittyä sen kirjoittamiseen. Paketti on niin laaja, että se ei ehkä koskaan valmistu, mutta minulla on sen kanssa hauskaa. Sallinette itsekkään ajattelun tässäkin kohtaa.

Sadun kuviin voi tutustua muualla näillä sivuilla. "VIKON KUVA" -kohtaa laitan juuri valmistuneen satukuvani. Toivon teille mukavaa päivää!

"TIRPUNEN", hopeaa. Verestän nuoruuden muistoja, jolloin toreilla ja messuilla tein jokusen tuhannen korulintua. Vielä sahaus onnistuu hyvin.

PÄIVITYS 22.02.22


EILEN (17. helmikuuta -22) LAHDESSA Maaseudun Sivistysliiton hieno tilaisuus. Julkaisivat ITE-kirjan Hämeen ITE-taiteilijoista (Itse Tehty Elämä). Paikalla oli runsas joukko innokkaita tekijöitä ja monet olivat tuoneet mukanaan tekemiään teoksia.

Vahvasti vaikuttaa siltä, että kevät voittaa: Parus Major parkuu pihapuussa kurkku suorana "titityy"

Kuvanikin muuttuvat keväisimmiksi.11.01.2022

Maailma hurjassa tilassa. Silti piirrän. Alan kokoamaan näytelyä. 12 kuvaa, jotka muuttivat käsisystäni piirtämisestä: Landet som icke är -teemalla.


02.02.2022

VUOSI VAIHTUI!

Tehkäämme tänäkin vuonna iloisia ja hyviä asioita!


Keskityn uuteen projektiini ja poistin tältä sivulta vanhaksi käyneen materiaalin. Palaan tälle sivulle myöhemmin.

Kiitos mielenkiinnosta.

MINIMALISTISEN TAITEEN VAIKEUDEN HUOMAA VASTA KOKEILLEESSAAN. (Haruo -nimen sain Japanissa. Nimi merkitsee "Kevätherraa".